Hipoteke oborile cene nekretnina

Više banaka aktivirale su hipoteke u Vojvodini, zbog nemogućnosti vraćanja kredita ili drugih bankovnih obaveza njenih vlasnika, pa imovinu prodaju po niskoj cijeni.

Kredi agrikol banka u vojvođanskoj opštini Bačka Topola oglasila je na portalu „Doboš“ prodaju porodične kuće s pomoćnim objektima i pripadajućim zemljištem za svega 1.664 evra.Novosadski „Dnevnik“ piše da razlog ekstremno niskoj cijeni nekretnine leži u činjenici da je ta banka aktivirala hipoteku pošto vlasnik kuće nije bio u stanju da vraća podignuti kredit.

Banka nudi tu kuću za svega 30 odsto od njene cijene, koja je procijenjena i utvrđena na 643.440 dinara /oko 5.570 evra/.
Ta banka zbog istih razloga za svega 7.414 evra prodaje kuću u Bačkom Petrovom Selu, opština Bečej, koja ima dva pomoćna objekta ukupne površine od 200 metara kvadratnih i pripadajuće zemljište od sedam ari.

Nisu samo kuće i okućnice razlog bankovnih aktiviranja hipoteka, nego su sve češće predmet aktiviranja hipoteka njive, šume i pašnjaci.
Prokredit banka u okolini Bačke Topole prodaje njivu prve klase veličine 19 ari i njivu treće klase od 95 ari za svega 2.381 evro, iako im je stvarna vrijednost 920.000 dinara /oko 8.000 evra/.

Zbog nemogućnosti ispunjavanja kreditnih obaveza, Prokredit banka u vojvođanskoj opštini Bela Crkva prodaje 65 ari njiva, 41 ar šume i 22 ara pašnjaka za ukupno 1.658 evra.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar