Gradi se novi stambeno-poslovni kompleks u Bloku 32

Opština Novi Beograd uskoro bi mogla da postane bogatija za još jedan multifunkcionalni objekat.

Urbanistički projekat za izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa u Bloku 32 je na javnom uvidu. Kako se navodi u projektnoj dokumentaciji, kompanija “PMC Inženjering” planira da izgradi objekat koji se graniči ulicama Bulevar Zorana Đinđića i Nova 1.

Reč je o kompleksu ukupne bruto građevinske površine 36.701 m2. Od toga će 8.403 m2 činiti poslovni prostor, dok će se stambene jedinice prostirati na 16.203 m2. Kompleks će imati i podzemnu garažu na 12.094 m2, koja će se sastojati od 322 parking mesta. Planirano je da se garaža prostore na dve etaže, sa 159 parking mesta na prvom i 163 na drugom podzemnom nivou, predviđeno je izloženim urbanističkim planom.

Poslovni prostor je koncipiran kao fleksibilna struktura, koja bi trebalo da ispuni sve zahteve savremenog poslovanja, navodi se u projektnoj dokumentaciji. Rezidencijalni prostor će biti organizovan u dve celine, a predviđeno je ukupno 127 stanova.

Autor urbanističkog projekta za stambeno-poslovni kompleks u Bloku 32 je Arhitektonski fakultet u Beogradu. Sva zainteresovana lica mogu tokom javne prezentacije, koja se održava svakog radnog dana u zgradi Gradske uprave, na adresi 27. marta 23-25, da izvrše uvid u urbanistički projekat.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar