Grad prodao lokaciju u Bloku 53

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas (20.07.2017) da je Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda prodala u javnom nadmetanju građevinsku parcelu površine 32.822 kvadratnih metara, 3,2 hektara, u Bloku 53 za 333 miliona dinara. Ponudu je podnela kompanija STIHL d.o.o, koja će u postupku pribavljanja građevinske dozvole imati i obavezu plaćanja doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta.

Vesić je rekao da se lokacija koja je prodata nalazi u Bloku 53 u Novom Beogradu, na pravcu ka aerodromu „Nikola Tesla” u blizini auto-puta, na površinama namenjenim za privredne delatnosti i privredne zone, gde je predviđena izgradnja objekata u funkciji privredno-proizvodne ili komercijalno-poslovne namene.

Prema njegovim rečima, dolaskom kompanije STIHL na lokaciju u Bloku 53, u neposrednoj blizini Veletržnice i Carinskog terminala u okviru kompleksa JKP Parking servis, aktivira se razvojna mogućnost Privredne zone Auto-put.

- Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda je od početka godine izlicitirala zemljište u vrednosti od 1.220.000.000 dinara, od čega je u budžet grada uplaćeno 892 miliona, dok će ostatak novca biti plaćan na rate. Prodaja lokacije u blizini Veletržnice govori da je Beograd sve privlačniji investitorima, kao i da se u našem gradu sve više gradi - istakao je Vesić.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar