Elektronske građevinske dozvole od 1. januara 2016.

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je danas NALED-ov pozivni centar za podršku primeni Zakona o planiranju i izgradnji i tom prilikom istakla da je veoma zadovoljna dosadašnjom primenom ovog propisa.

- Ponosna sam što smo, zajedno sa NALED-om i USAID-om, organizovali ovakav kol centar, jer je to jedan od odličnih načina da se pokaže kako zakon može da se implementira i kako može svaka lokalna samouprava da ga primenjuje - rekla je Mihajlović.

Ona je rekla da će kol centar raditi i od sledeće godine kada će, od 1. januara, početi da funkcioniše i izdavanje elektronske građevinske dozvole.

- Imaćemo najbolji, najmoderniji i najbrži način izdavanja građevinskih dozvola, jer to zaista jeste uslov dolaska investitora, a govorim pre svega o elektronskoj građevinskoj dozvoli - poručila je Mihajlovićeva.

Ona je istakla da sve probleme na koje se nailazi u lokalnim samoupravama vezano za ovaj zakon ministarstvo pokušava da reši u saradnji sa NALED-om i USAID-om koji su "od početka pomagali i učestvovali u pripremi Zakona, podzakonskih akata".

Direktor NALED-ovog Tima za regulatornu reformu Jelena Bojović rekla je, nakon donošenja ovog propisa u decembru 2014, intenziviran rad na osiguravanju toga da lokalne samouprave primenjuju Zakon.

- Kol centar je samo jedan od aktivnosti. Ministarstvo i Vlada Srbije su doneli odluku i akcioni plan kako da se Zakon potpuno primeni u narednih godinu, godinu i po dana, jedan od tih elemenata je i ovaj kol centar koji NALED i USAID imaju sreće da mogu da pruže podršku ministarstvu - rekla je Bojović.

Bojović je ukazala da će najveća korist kol centra biti kada krene u primenu softver za izdavanje elektronskih građevinskih dozvola, od 1. Januara, a tada se, kako je dodala, očekuje najviše pitanja.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar