Eksplodirala prodaja francuskih nekretnina

Tokom leta francusko tržište luksuznih nekretnina posebno u Parizu i na Azurnoj obali doživelo je procvat zbog smanjene ponude, rasta potražnje, kao i pada cena.

Vodeće agencije za luksuzne nekretnine, Danijel Feo i Bel Demer de Frans za osam meseci 2015. ostvarile su rekordnu prodaju od 864 miliona evra, što je 61 odsto više nego u istom periodu 2014, preneo je list Figaro.

Broj luksuznih nekretnina se u poslednje četiri godine nagomilavao u Francuskoj da bi proletos došlo do smanjenja, pa je samo u Parizu je za osam meseci ove godine broj luksuznih nekretnina na godišnjem nivou smanjen od 12 do 20 odsto. Nekretnine koje vrede preko dva miliona evra u Parizu čine jedan odsto ukupnog tržišta.

U francuskoj prestonici je od aprila do juna prodato 110 stanova skupljih od dva miliona evra. Broj prodatih nekretnina u julu i avgustu na Azurnoj obali je porastao 30 odsto, a u Parizu 10 odsto.

U ukupnoj prodaji, za osam meseci ove godine, u prodaji nekretnina koje su koštale od četiri do sedam miliona evra udeo Agencije Danijel Feo iznosio je 41 odsto, a onih od dva do četiri miliona dostigao je 23 odsto.

Agencija Emili Garsen je u julu i avgusta prodala 15 nekretnina na Azurnoj obali koje su vredele između 800.000 i šest miliona evra.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar