Egzit puni džepove vlasnicima stanova

Izdavanje nekretnina za vreme trajanja Egzit festivala, za brojne Novosađane već godinama je prilika da za nekoliko dana zarade novac koji često premašuje i visinu prosečne plate.

Iznajmljivanje kuće ili stana tokom Egzita, praksa je kojoj pribegavaju kako čitave porodice, koje se tokom trajanja festivala presele na vikendice, tako i pojedinci koji namenski opremaju i izdaju apartmane.

"Na ideju da izdajem stan sam došla od mog drugara koji radi to već duže vreme i ja sam mu pomagala kad on otputuje negde da dočekujem goste. I onda sam i sama rešila da stan opremim kao apartman. Stan zapravo je tek počeo da se izdaje, tako da će prvi gosti doći sad za Egzit, konkretno iz Makedonije", kaže Ljiljana Mandić.

Potražnja stanova počinje oko dve nedelje pred početak, a intenzivira se i tokom festivala. Od lokacije na kojoj se nalazi nekretnina zavisi i cena, a pored toga, gosti imaju i druge zahteve, kaže vlasnik agencije za nekretnine Jovica Plavšić.

"Da su namešteni, da su blizu tvrđave, da je bez gazde i da je to mahom za više osoba, dve do pet osoba za stanove. Međutim, ima potrebe i za kućama, koje su negde u Sremskoj Kamenici na delu Petrovaradina, gde je za desetak osoba sa bazenom i tako dalje. Znači postoje i takve vrste potražnje. To je nešto skuplje ali i to se traži", navodi Jovica Plavšić.

Iznajmljivanje nekretnine strancima jeste unosan biznis, ali sa sobom nosi i određene rizike, kao što je oštećenje kuće ili stana. Stoga, kako bi pravno zaštitili svoju imovinu, Novosađanima koji izdaju stanove se preporučuje da to čine preko licenciranih agencija, kaže Plavšić.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar