Do septembra završetak više od 300 stanova u naselju Zemunske kapije

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović obišla je danas gradilište naselja Zemunske kapije i tom prilikom najavila da će svih 1.700 stanova biti završeno do 2020. godine, dok će do septembra biti gotove prve tri zgrade u novom naselju, sa približno 320 stanova.

zemunske_kapije

Prema njenim rečima, za sada sve ide po predviđenoj dinamici, kako je dogovoreno sa izvođačima, a na gradilištu je trenutno angažovano 500 radnika iz više od 20 firmi i svi radovi biće izvedeni po evropskim standardima i kvalitetu.

Direktor Građevinske direkcije Srbije Nebojša Šurlan podsetio je na to da je u julu 2017. godine počela izgradnja Zemunskih kapija na placu od šest hektara, i potvrdio da će radovi na prve tri zgrade, površine 32.000 metara kvadratnih, sa 320 stanova, biti okončani do septembra.

Takođe, Šurlan je naglasio da se očekuje da ti stanovi budu useljeni do kraja ove godine, dodavši da je početkom godine započeta gradnja još jednog objekta, od ukupno 39.000 metara kvadratnih, sa 370 stanova.

Očekujemo da gradnja još jedne zgrade sa više od 250 stanova krene do juna ove godine, tako da ćemo u izgradnji imati približno 1.000 stanova, ukazao je on.

Ceo stambeno-poslovni kompleks Zemunske kapije imaće osam objekata sa ukupno 1.700 stanova, odnosno 200.000 metara kvadratnih stambeno-poslovnog prostora, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ministarka Mihajlović je danas istakla istakla i da će u ovom kompleksu biti izgrađen i ogledni stan za projekat izgradnje jeftinih stanova za pripadnike snaga bezbednosti, koji će potencijalni kupci moći da vide. Vlada Srbije je, podsetimo, usvojila danas predlog lex specialis zakona za izgradnju jeftinih stanova za pripadnike snaga bezbednosti, a gradnja bi već krajem avgusta trebalo da počne u Vranju, Kraljevu i Nišu.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar