Do kraja godine još 126 stanova

Ministar odbrane Bratislav Gašić najavio je danas da će do kraja godine pripadnicima Vojske Srbije biti dodeljeno još 126 stanova - 84 u Beogradu, 33 u Novom Sadu, četiri u Vršcu, po dva u Svilajncu i Čačku i jedan u Kuršumliji.

Gašić je, na dodeli ključeva stanova za 20 aktivnih i penzionisanih pripadnika Vojske Srbije i Ministarstva odbrane, rekao da je od početka godine dodeljeno 87 stanova, a da su 234 profesionalna vojna lica svoje stambeno pitanje rešili putem subvencionisanih kredita.

Kako je istakao, u ovoj godini je za subvencionisane kredite Ministarstvo odbrane izdvojilo 500 miliona dinara, a zbog velikog interesovanja, nastoji da obezbedi još 200 miliona.

Gašić je ukazao da je, nažalost, lista stambenih interesenata još uvek duga "i još ima mnogo onih koji godinama, pa i decenijama, čekaju ono što im pripada".

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije, uprkos svim teškoćama, preduzima neophodne korake da što veći broj naših pripadnika u narednom periodu trajno reši svoje egzistencijalne probleme, poručio je on. Gašić je u avgustu 2014. izjavio da, "ako se nastavi ovim tempom", za dve do dve i po godine neće biti nijednog pripadnika Vojske Srbije bez stana. Stanovi koji su danas dodeljeni pripadnicima Vojske Srbije i Ministarstva odbrane nalaze se u Beogradu, Valjevu, Leskovcu, Gornjem Milanovcu, Somboru i Zaječaru.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar