Do kraja godine građevinske dozvole za milion kvadrata

Do kraja godine imaćemo izdatih građevinskih dozvola za milion kvadrata, što je rekord - rekao je gradski menadžer Goran Vesić. Prema njegovim rečima, uspešnim radom Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda u budžetu grada obezbeđene su 9,2 milijarde dinara, i to tri meseca pre kraja godine, što je 95 odsto planiranog.

gradnja

- To znači da se Beograd gradi jer Direkcija za građevinsko zemljište prihoduje od gradnje. Tome u prilog govori podatak da smo ove godine obračunali naknadu za građevinsko zemljište za 920.000 kvadratnih metara do 1. oktobra, a da je prošle godine za 12 meseci to bilo za 674.000 kvadratnih metara - rekao je Vesić.

On je objasnio da za takvu razliku postoje dva razloga, a prvi je novi zakon o planiranju i izgradnji, koji je bitno ubrzao dobijanje građevinskih dozvola.

- Danas se dozvola dobija za 28 dana. Sa druge strane, mi smo u Beogradu okrenuti ka tome da se Beograd razvija. Ne postoji veliki investitor koji nema pomoć grada da uspešno realizuje svoju investiciju. Krenuli smo u čitav niz investicija koje su decenijama stajale, kao što je TC „Rajićeva“, bivši Savezni MUP, hotel Jugoslavija - rekao je Vesić i dodao da je rezultat toga manje od 100.000 nezaposlenih u Beogradu prvi put posle deset godina.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar