Direkcija za građevinsko zemljište potražuje 300 mil EUR – Grad Beograd traži nazad parcele

Gadonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da Direkcija za građevinsko zemljište ima 300 mil EUR dospelih potraživanja od firmi po osnovu građevinskog zemljišta i da će se eventualno razmišljati o ukidanju prava korišćenja kako bi te lokacije što pre bile iskorišćene.

- Direkcija za građevinsko zemljište je izašla sa podatkom da imaju 300 mil EUR dospelih potraživanja od firmi koje su kupile i prodale zemlju od pre 10 godina, a nisu im platile ni privele nameni to zemljište koje su uzeli - izjavio je Mali u Privrednoj komori Beograda tokom sastanka sa privrednicima.

On je rekao da je dao nalog da se uradi pravna analiza i da se vidi "šta možemo da uzmemo nazad".

- Eventualno da ukinemo to pravo korišćenja kako bi te lokacije što pre angažovali, jer neko drugi hoće da ih gradi - rekao je on.

Mali je i dodao da je u Direkciji za građevinsko zemljište dobio podatak da u Beogradu postoji samo 11 lokacija koje su spremne za eventualnu izgradnju.

On je naveo da će najavljene izmene zakona o planiranju i izgradnji već u drugoj polovini godine u znatnoj meri poboljšati poslovni ambijent.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar