Digli krov i otišli

U stanovima na poslednjem spratu u Tetovskoj ulici na broju 63 preksinoć je počelo da prokišnjava i da kaplje voda sa plafona. Na krovnoj terasi su u toku građevinski radovi i nadogradnja još jednog sprata. Međutim, pre mesec dana obustavljeni su radovi zato što investitor nije imao dozvolu za izgradnju.

- Ako ovo preživim, neću nikad ni da umrem. Ne znam šta me je snašlo, ni šta da radim. Curi sa svih strana, moraću čizme da obujem ­ ogorčeno priča Ljubica Bolić (86), stanarka ove zgrade.
Baka živi sama i nema rođake u Beogradu. U njenom stanu, plafon i zidovi su skroz mokri. Na podu, ormanima i krevetima postavljeni lavori, šerpe i najloni, a kaplje sa svih strana. Kreč i malter opadaju sa zidova i plafona. Na istom spratu, u stanu preko puta takođe kaplje, ali u manjoj meri, kako piše Blic.
Predrag Krstić, investitor nadogradnje, početkom oktobra je počeo sa radovima. Podigao je krovne ploče i na nekoliko mesta hidroizolaciju. Kad su pali kiša i sneg počelo je da prokišnjava na tim mestima, a voda da podliva uz betonsku ploču.
Krajem oktobra morao je da obustavi zidanje po nalogu građevinske inspekcije Opštine Voždovac, jer nije imao potrebne papire. Prema njegovim rečima stanari ove zgrade su ga pre deset dana sprečili da prekrije krov kako se ne bi dogodila ovakva havarija, preteći mu inspekcijom.
- Pre dva dana sam dobio potvrdu o prijavi radova, pa su se moji radnici juče vratili na gradilište. Pokrili smo krov najlonom za sada i nadam se da neće padati kiša kako bi prestalo da curi. Donećemo mašine za isušavanje, pa kada sve bude suvo, okrečićemo sve gde je procurelo i ceo bakin stan ­ kaže investitor Krstić.
Na nivou krovne terase nalazi se još jedan stan u kome se podigao parket. Vlasnica Nadežda Đorđević, osim poplave se pribojava i toga da će joj ta nadogradnja zatvoriti prozor. Prema njenim rečima u nekoliko navrata investitor nije hteo da joj pokaže projekat, kako bi ona videla kako će to izgledati.

Naopaki redosled radova
Kad je investitor u Tetovskoj 63 dobio saglasnost i potpise stanara kao odobrenje za nadogradnju morao je za uzvrat da obnovi fasadu ove stare zgrade i uradi izolaciju. Stanari ove zgrade su zbunjeni zašto je investitor prvo počeo radove na fasadi, a nakon toga nadogradnju na krovnoj terasi.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Jedan komentar na “Digli krov i otišli”

  1. Stanar says:

    Strasno je , ali to nije jedini slucaj i nama na Savskom Vencu u Risanskoj 3 se desava isto. Investitor nema saglasnost stanara, ali IMA DOZVOLU za 600m2( 2 sprata + galerija na 4 spratnoj zgradi), stanovi su nam osteceni a inspekcija nama stanarima nalaze da ga pustimo da gradi. Gde mi zivimo??

Ostavi komentar