Čučković: Nove kuće biće gotove do zime

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković izjavio je danas da je od 71 pozitivnih rešenja donetih za obnovu kuća posle majskih poplava, 10 porodica dobilo pravo na novčanu isplatu, 17 porodica pravo da im kuća bude izgrađena na javnoj površini i 44 da im se kuća zida u njihovom dvorištu.

Čučković je izjavio da je u Obrenovcu izdato ukupno 167 rešenja za obnovu, od toga je 71 pozitivno, 59 negativnih i 27 je u policiji na proveri.

Prema njegovim rečima, Vladina Kancelarija za obnovu ima ugovor za izgradnju 22 kuće sa kuvajtskom vladom, gradnju 14 kuća donirali su Emirati, osam gradi Evropska unija (EU).

Ukoliko bude potrebe za zidanjem još kuća, to će finansirati EU, saopštila je opština Obrenovac.

- Deset kuća, koje je donirala Blic fondacija, su gotove i u narednim danima se očekuje useljenje - naveo je Čučković.

Kako je objasnio, kuće koje grade Emirati su u izgradnji.

- To su zidani objekti, tako da je rok za njihovu izgradnju 60 dana i biće gotovi u tom roku. Na ruku nam ide i vremenska prognoza. Što se tiče Kuvajta, reč je o montažnim kućama, čiji je rok za postavljanje 30 dana tako da će i one biti gotove do zime - objasnio je Čučković.

On je dodao da te kuće počinju da se grade ove nedelje, a da nije moglo ranije jer je "administracija između kuvajtske vlade i Kancelarije za obnovu, zbog kuvajtskih propisa, bila složenija".

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar