Cene stanova u Novom Beogradu ubrzano rastu

Tržište nekretnina u Beogradu je oživelo, a zbog velike tražnje već je došlo i do rasta cena nekretnina, naročito u blizini tržnih centara u Novom Beogradu.

“Tržište nekretnina doživljava ozbiljan rast i interesovanje investitora je rekordno. Velika likvidnost je donela i jeftine kredite koji su pokrenuli tražnju za stanovima, ali i za lokalima”, kaže Nebojša Nešovanović iz firme Jones Lang LaSalle (JLL).

Dodaje da je to posebno vidljivo na Novom Beogradu, najvećoj i najbogatijoj opštini u Srbiji.

“Projekti kao što je, na primer, stambeno-poslovni kompleks “A blok”, postavili su nove standarde u stanogradnji i uspostavili novi odnos prema tržištu. Ovakvi projekti su veliki podsticaj i drugim investitorima da pokrenu godinama zapuštene lokacije na Novom Beogradu i da krenu njihovim stopama”, ocenjuje Nešovanović.

Prema njegovim rečima, to je pokrenulo novi, dugo očekivani ciklus u stanogradnji i prometu stanova, oživelo tržište i pokrenulo građevinsku operativu.

“Posledica je i rast cene stanova u okolini Delta Cityja od gotovo 30 odsto u prethodne dve godine”, navodi Nešovanović i dodaje da ovo može imati veoma pozitivan uticaj na razvoj Beograda.

Smatra da je za očekivati da takva tražnja podstakne dalju izgradnju i da se šire područje oko tržnog centra Delta City transformiše u prestižni stambeni i poslovni centar Beograda.

Kupci novih stanova u tom delu grada, kako kaže, dolaze iz imućnijeg dela populacije koja dosta troši na garderobu, restorane, putovanja i sl.

Formiranje novog centra u blokovima

Ocenjujući da će se novi centar sa prestižnim radnjama i restoranima vrlo brzo formirati u novim blokovima oko Delta Cityja, Nešovanović konstatuje da se ne bi iznenadio “da se vrlo brzo desi nezamislivo – da stan ili lokal u ulici Jurija Gagarina košta više nego u centru ili na Vračaru”.

“Transakcije u kojima smo posredovali u prethodnih godinu dana i koje očekujemo da završimo do kraja ove godine prevazilaze vrednost od milijardu evra. To je u nekom ranijem periodu bilo nezamislivo za naš region”, naveo je on, podsetivši da je JLL u 2015. posredovala, između ostalog, i u prodaji tržnih centara Delta City i Ušće.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar