Cene nekretnina u Londonu dostigle vrhunac

Prema novom istraživanju, cene nekretnina u Londonu dostigle su svoj vrhunac, pa je sada jeftinije živeti u nekom luksuznom hotelu nego zakupiti stan u prestonici.

Iznajmljivanje stana na East Endu sada može da košta i do 1.117 američkih dolara nedeljno, što je mnogo više u poređenju sa boravkom u hotelu sa četiri zvezdice, koje iznosi oko 375 dolara za isti vremenski period.

Turistički sajt lastminute.com izvršio je analizu ove situacije u prestonici Velike Britanije, poredeći nedeljnu kiriju sa boravkom u luksuznom hotelu.

Iznajmljivanje stanova u centralnom Londonu poraslo je 7 % u poslednjih godinu dana – dok su troškovi pali za skoro 5 %.

S druge strane, prednosti boravka u hotelu svakako su vrlo dobro poznate svakom od nas – nema poreza, ne plaća se struja, a uvek je tu neko ko će se pobrinuti da nam posteljina bude čista i redovno menjana.

Otkriće da je odsedanje u hotelu jeftinije ne prija onima koji su spremni da plate vrtoglavo visoku kiriju u centru grada.

Još jedno nedavno istraživanje, koje je sprovela londonska Privredna komora, pokazalo je da troškovi života i rada u Londonu prete da poljuljaju njegovu reputaciju „najboljeg grada na svetu“.

Sada kada je „tajna“ otkrivena pomoću istraživanja turističkog portala – ljudi koji rade u centralnom Londonu uskoro bi ipak mogli da se opredele za boravak u nekom od luksuznih hotela na bazi punog pansiona, umesto da odvajaju ogromne svote za samostalan život u luksuznom stanu.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar