Cene kvadrata u Beogradu na vodi biće formirane na osnovu interesovanja

Prodaja stanova u prvim stambenim kulama u Beogradu na vodi počeće u ponedeljak, ali se za sada ne zna kolika će biti cena kvadratnog metra.

Kako su u Gradskoj upravi rekli, u ponedeljak počinje faza pretprodaje u kojoj se samo prikupljaju prijave o zainteresovanosti.

Na osnovu toga će se kako kažu, videti koliki je interes građana za kupovinu kao i za koju vrstu stanova je najveće interesovanje, tek na osnovu toga formiraće se i cene.

To je, naime, sistem prodaje koji kompanija Igl hils primenjuje u celom svetu.

Kada je reč o individualnim investitorima, tj. krajnjim kupcima, kod njih postoji nekoliko različitih profila:

Investitori na duže staze, koji očekuju određeni povratni kapital kroz izdavanje stanova.

Investitori na kraće staze, koji veruju da će nakon određenog vremena kupljena nekretnina dostići zadovoljavajuću vrednost i nakon toga je preprodati u uslovima povećane tražnje.

Krajnji korisnik - je onaj koji kupuje nekretninu za ličnu upotrebu, tj. za stanovanje.

Maketa dve stambene zgrade, koja je izložena na sajmu MIPIM, sledeće nedelje će biti izlozena u BW galeriji, u Karađorđevoj ulici u Beogradu.

"Od ponedeljka će svaki građanin koji je zainteresovan moći preko sajta Beograda na vodi da dobije sve informacije o prodaji stanova, u novinama ćemo takođe od sledeće nedelje objaviti sve detalje", rekao je prvi čovek Beograda Siniša Mali novinarima na Međunarodnom sajmu nekretnina (MIPIM) u Kanu.

Beogradski portal Beobild piše da tek ostaje da se vidi kako će se ovakav koncept pokazati u Beogradu, što dosta zavisi upravo i od cene kvadrata, pogotovo kada znamo da se visoko platežni kupci u Beogradu češće opredeljuju za kuće ili male luksuzne lamele. Tržište će takođe imati ulogu važnog korektora u daljem razvoju savskog priobalja, navodi se na portalu.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar