“BLIC FONDACIJA” U oktobru useljenje u 10 kuća

I u Srbiji može posao da se završi pre roka! Dokaz za to su prvih deset novih kuća u Obrenovcu koje za najugroženije poklanjaju „Blic fondacija” i TV Prva.

Završene su skoro mesec dana pre roka, a i useljenje se očekuje već 1. oktobra, 40 dana pre planiranog termina. U delu Obrenovca uz Savu, u naselju Gaj 1, u Ulici Milovana Glišića završeno je deset montažnih kuća, poklon „Blic fondacije” i Televizije Prva. Radovi su počeli na Vidovdan, 28. juna, kada su kamen-temeljac postavili premijer Aleksandar Vučić i predsednica Upravnog odbora “Blic fondacije” Tijana Bajović. Rok za završetak radova bio je 28. avgust, ali već početkom meseca komšije iz Ulice Milovana Glišića dobili su na drugoj strani ulice deset novih kuća.

- Lepo je, i veoma brzo su završili. Videla sam i iznutra, završena su kupatila, na podu je laminat, struja je razvedena... Samo još da stignu nove komšije - priča žena s druge strane ulice, čija je kuća takođe bila pod vodom, ali se sada u njoj može živeti.

Ispred završenih kuća zatičemo bagere, valjak, bušilice koje su prokopale sredinu ulice. Prema planu, juče je trebalo da počnu radovi na infrastrukturi, i tako je i bilo. Rukovodilac gradilišta Miloš Milošević kaže da će njihov posao takođe biti završen pre roka.

- Rekao bih do kraja septembra, a rok nam je 11. novembar. Danas smo započeli fekalnu kanalizaciju, radićemo vodovodnu mrežu, parking i novi deo ulice u dužini od 105 metara, a stavićemo asfalt i na postojeći deo - priča on.

Siniša Mali, gradonačelnik Beograda, rekao je da očekuje da će objekti biti spremni za useljenje do 1. oktobra.

- U narednih mesec dana radićemo na uvođenju kompletne infrastrukture u tom delu grada - kazao je Mali.

Gradonačelnik je objasnio da je Grad Beograd imao obavezu da uradi priključak na postojeću infrastrukturu, ali da je utvrđeno da infrastukture u tom delu grada uopšte nije ni bilo.

- Posle tog saznanja krenuli smo u hitnu nabavku, obezbedili 17,7 miliona dinara bez PDV-a kao donaciju opštini Obrenovac. Grad je preuzeo na sebe obavezu da uradi 210 metara kompletne infrastrukture kako saobraćajne, tako i kanalizacione, vodovodne, ulične rasvete. To će biti konačno rešenje za taj deo Obrenovca - kazao je juče Mali.

Ugovor o donaciji na Vidovdan potpisan je sa kancelarijom za pomoć i obnovu poplavljenih područja i Gradom Beogradom.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar