BG stanovi narodu ili političarima

Skupština Beograda usvojila je Predlog odluke o raspolaganju stanovima grada tako da se oni kroz javne konkurse "stave u promet" i da za njih konkurišu svi.

"Imamo velike troškove mesečno na održavanju tih stanova i sada stvaramo uslove da po jasno propisanim kriterijumima mogu svi da konkurišu na konkursu koji će biti javan", rekao je predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević.

On je ocenio da su kriterijumi jasno propisani tako da "transparentnije, javnije i bolje ne može".

Odbornik Demokratske stranke (DS) Zoran Alimpić rekao je da je ta stranka protiv takve odluke, jer će pravo da konkurišu imati i političari, odnosno izabrana i postavljena lica.

On je ukazao da su predstavnici građana, političari, izabrane i postavljene osobe koje su od građana dobile mandat da rešavaju njihove probleme, a ne da rešavaju svoja stambena pitanja.

Taj stav je odbacio Nikodijević rekavši da su i političari građani, kao i svi drugi.

"Svi imaju pravo da konkurišu, pa i najbogatiji čovek, ali će na rang listi imati nula bodova i naravno da neće dobiti stan", kazao Nikodijević.

Odbornici su na sednici koja je završena oko 13 časova imenovali Milenu Babić za zamenicu gradskog pravobranioca i usvojili zaključak o potrebi osnivanja društva s ograničenom odgovornošću "Naučno tehnološki park Beograd".

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar