BG na vodi: Planuli stanovi, cenu diktira pogled

Prodaja stanova u kuli B, u okviru projekta "Beograd na vodi" je počela. Penthausi na vrhu solitera prodavali se po astronomskim cenama.

Prema rečima prodavaca, intresovanje kupaca juče je bilo zadovoljavajuće - prodat je veliki broj nekretnina. Prioritet prilikom kupovine budućeg krova nad glavom imali su VIP kupci, koji su mogli da biraju sprat i kvadraturu.

Kao i prošlog puta, nijedan od ponuđenih 146 stanova nije imao jedinstvenu cenu. Različita vrednost merila se mnogim parametrima.

Oni stanovi koji gledaju na Savu prema Adi Ciganliji ili ušću ove reke u Dunav, značajnije su skuplji u odnosu na one koji gledaju na staro gradsko jezgro. Vrednost nekretnine određuje i to da li je na drugom ili desetom spratu. Za sličan stan, ta razlika je čak 20.000 evra. Pozicija, veličina i broj terasa, takođe diktiraju koliko će kupac duboko da zavuče ruku u džep.

Kao i prilikom prošle prodaje, da bi zaštitili mušterije od medija, predstavnici firme "Beograd na vodi" nisu dozvolili novinarskim ekipama da izveštavaju.

U razgovoru sa prodavcima, saznajemo kao potencijalni kupaci, saznaje da je dinamika plaćanja slična onoj od pre pet meseci, kada su se prodavali stanovi u kuli A.

Jednosobni, dvosobni, trosobni i četvorosobni stanovi otplaćivaće se do maksimalnih sedam rata. Pre prve rate uplaćuje se 1.000 evra rezervacije. A kada se kupac odluči da stavi paraf na ugovor, mora da isplati 10 odsto vrednosti stana. Poslednja rata se kešira kada se dobiju ključevi u ruke.

“Stanari obeju kula mogu da koriste zatvoreni bazen, teretanu, fitnes i joga studio, kao i dva zatvorena parka”, objašnjavaju agenti.

Pored redovnih računa, žitelji luksuznih kula moraće da plaćaju održavanje zgrade, a o njihovoj bezbednosti brinuće profesionalno obezbeđenje.

Izgradnja dve stambene kule počela je 27. septembra 2015, a stanovi biće useljivi 2018. godine.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar