Bačka Palanka: Solidarni stanovi i dalje nedovršeni

Gotovo celu deceniju u Bačkoj Palanci u ulici Cara Lazara stoji nezavršeno tridesetak stanova solidarnosti, a kako sada stvari stoje, niko od nadležnih ne zna kada će biti završeni i useljeni.

Stanovi su građeni sredstvima opštinskog Fonda za solidarnu stambenu izgradnju i zainteresovanih preduzeća, odnosno pojedinaca, po principu pola - pola. Opštinsko veće Saveza samostalnih sindikata prošle godine se povuklo iz Upravnog odbora Fonda za solidarnu stambenu izgradnju i svoja mesta ustupilo vlasnicima koji čekaju da se stanovi završe. Sada, kako najavljuju, i oni žele da napuste UO Fonda.

- Jednostavno smo nemoćni, jer ovde se menjaju lokalne vlasti, predsednici, koalicioni partneri, ali celu deceniju niko da reši naš problem - kaže Stevan Nježić, jedan od oštećenih stanara i član UO Fonda. - Nas nekolicina napušta fond, a to treba da potvrdi Skupština opštine Bačka Palanka, koja će se, po našim saznanjima, održati sredinom septembra.

Kao primer koji pokazuje da ni kao članovi Upravnog odbora Fonda nisu mogli ništa da urade, Nježić navodi odbijenicu koja je posle devet meseci odugovlačenja stigla na zahtev da se izmeni građevinska dozvola i tako reši problem. - Kao da neko čeka da nešto zastari, a posle da se nastavi po starom, jer niko ne može da nam objasni kako je izvođač radova mogao da postane i investitor prilikom gradnje stanova solidarnosti. Kada smo zvanično zatražili dokumentaciju i to saopštili putem medija iz opštinske uprave stigao je, najblaže rečeno, čudan odgovor, da dokumentacije nema – rezignirano priča Nježić.

Stanari postavljaju pitanje, kako je moguće da su u celoj ovoj priči samo oni oštećeni, jer su svoj deo potpuno izmirili, a ostali bez stanova. Sve pravne radnje predugo traju, pisali su predsedniku opštine, tužilaštvu, ali bez rezultata, zato i podnose ostavke. Da li će se posle najavljenih ostavki dela članova UO Fonda za solidarnu stambenu izgradnju nešto pomeriti s mrtve tačke videće se na sednici lokalnog parlamenta koja se očekuje uskoro.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar