ABlok ulazi u treću fazu

Realizacija stambenog naselja ABlok na Novom Beogradu nastavlja u impresivnom tempu. Nakon uspešne realizacije prve dve faze, ovih dana krenuće izgradnja dodatnih 273 stambenih jedinica u okviru treće faze.

Iako je izgradnja ovog naselja pokrenuta u jeku ekonomske krize i potpunog zamiranja tržišta, ovo je jedan od najuspešnijih stambenih poduhvata iz privatne inicijative, a činjenica da jedan investitor razvija čitav novobeogradski blok samo po sebi je kuriozitet. Pored toga, kombinacija atraktivne lokacije i razumne cene pokazala je potencijal tržišta, pošto je u ovom naselju uprkos krizi prodato preko 500 novih stanova u protekle dve godine.

Treća faza radova na izgradnji stambeno poslovnog kompleksa ABlok obuhvata izgradnju ugaonog objekta uz Ulicu Jurija Gagarina, bliže raskrsnici sa Bulevarom Crvene armije. Planski dokumenti ovde dozvoljavaju nešto veću visinu objekata, pa će se uz Jurija Gagarina spratnost kretati do maksimalnih 2Po+Pr+11+2Ps. U ovoj fazi će biti izgrađeno šest lamela sa bruto 42.312 m2, od čega dvospratna podzemna garaža zauzima 11.300 m2. Primarno stambeni objekat imaće 273 stana i oko 4.000 kvadrata komercijalnog prostora. Struktura stanova će se kretati od jednosobnih do 4-sobnih stanova, gde se iznad osmog sprata planiraju tzv “premium” stanovi, odnosno dupleksi, gde pojedine jedinice imaju visinu plafona od šest metara.

Trenutno su na gradilištu u toku završni zanatski radovi i parterno uređenje na objektu druge faze, čije je useljenje planirano u aprilu – značajno pre roka. Izgradnja treće faze krenuće sredinom marta, a rok za njen završetak je avgust 2017.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar