„Ikea“ čeka tender

Tek kada vidi uslove tendera za zakup 70 hektara zemljišta Instituta za stočarstvo pored autoputa Beograd ­ Zagreb, švedska kompanija „Ikea“ će odlučiti da li će učestvovati u trci, rečeno je „Politici“ u beogradskom sedištu te kompanije.

Dok čekaju da se uvere na koji način i po kojoj ceni će biti ponuđeno državno zemljište u blizini Aerodroma „Nikola Tesla“, za koje su nedavno pokazali zainteresovanost i predložili Vladi Srbije da im ga iznajmi ili proda, predstavnici tog trgovinskog lanca nameštaja i pokućstva ne žele da otkrivaju svoje namere jer pregovori sa Vladom Srbije, kako kažu, još traju.

Ovako u „Ikei“ reaguju na najavu da će država ovog meseca raspisati tender za 70 hektara zemljišta u blizini Aerodroma, koje je toj kompaniji najpogodnije da na njemu do 2011. godine izgradi robnu kuću i šoping mol.

Prema nezvaničnim saznanjima i Institut za stočarstvo, navodno, ima neke svoje planove u vezi s tim placem.

„Ikea“ je, kako su njeni predstavnici nedavno izjavili za „Politiku“, poslala Vladi Srbije dopis u kome je iskazala zainteresovanost da učestvuju na tenderu za pomenuto državno zemljište, ne tražeći da im plac bude ustupljen po ceni nižoj od tržišne. To je bila jedina lokacija o kojoj su razgovarali sa državnim predstavnicima.

Agenti za nekretnine tvrde da je trenutna tržišna cena kvadratnog metra zemljišta na tom potesu između 70 i 100 evra. Posle usvajanja plana detaljne regulacije za privrednu zonu pokraj autoputa, koji bi uskoro trebalo da se nađe pred gradskim odbornicima, zemljište na toj lokaciji moglo bi da bude i skuplje.

Osim te lokacije predstavnici „Ikee“ merkaju i ostale parcele u okolini Beograda i razgovaraju sa privatnim vlasnicima placeva u Malom Mokrom Lugu, pored Ibarske magistrale…

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar