„Delta” nije tražila gradnju tržnog centra

Gradonačelnik Niša Miloš Simonović rekao je juče da se kompanija „Delta” još nije obratila gradu sa zahtevom za izgradnju tržnog centra „Delta siti” na prostoru garaže Niš ekspresa u čijoj privatizaciji je „Delta” učestvovala.

- Zvanično se „Delta” nije obratila gradu sa zahtevom da na prostoru sadašnjih garaža „Niš ekspresa” pravi „Delta siti”. Reč je o atraktivnoj gradskoj lokaciji i ja očekujem njihov zahtev jer je logično da će novi vlasnik „Niš ekspresa” da radi na preseljenju garaže iz centra grada na periferiju - rekao je Simonović agenciji Beta.

On je kazao da je interes grada uvek bio da se premesti garaža „Niš ekspresa” iz centra grada.

- Ipak, mi uvek moramo da vodimo računa kada su u pitanju privatizacije velikih gradskih kompanija da ta privatizacija ne donosi otpuštanje radnika tako da i kada budemo donosili odluke kada je u pitanju planska dokumentacija, mi moramo da vodimo računa o tome - rekao je Simonović.

On je rekao da grd Niš ne želi da „izlaženjem u susret” investitorima ostavlja bez posla zaposlene u tim kompanijama.

Menadžment „Niš ekspresa” tvrdi da kupac ne planira da otpušta radnike, a prihvatio je da zadrži delatnost preduzeća najmanje 10 godina, dva puta više od zakonskog minimuma.

Zamenica generalnog direktora „Niš ekspresa” Milanka Nedeljković ranije nije želela da komentariše da bi garaže „Niš ekspresa” koje se nalaze u širem centru grada Niša, u Bulevaru Nemanjića, mogle biti premeštene kako bi na tom prostoru bio izgrađen „Deltin” tržni centar.

- Ne bih želela to da komentarišem, to je stvar partnera. Ono što je osnovno je da će „Niš ekspres” ostati saobraćajno preduzeće mnogo godina. To će biti osnovno opredeljenje, a da li će se raditi ovde na ovom placu zavisi od mnogo uslova - rekla je Milanka Nedeljković.

„Niš ekspres” prodat je 18. novembra konzorcijumu koji čine radnici tog preduzeća i kompanija „Delta ril estejt”.

Tender je raspisan 25. januara 2006. godine, a konzorcijum zaposlenih i „Delta ril estejta” dao je jedinu ponudu. Na tenderu je prodato 57,5 odsto kapitala „Niš ekspresa”. Do sada je 82 odsto kapitala „Niš ekspresa” bio društveni kapital, a ostali vlasnici imaju po manje od 0,1 odsto udela.

Niški autoprevoznik je prošle godine imao dobit od 1,3 miliona dinara, što je sedam puta manje nego u 2006. godini. Osnovna delatnost „Niš ekspresa” jeste prevoz putnika u gradskom, međugradskom i međudržavnom saobraćaju i proizvodnja autobusa.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar