“Ikea“ ulaže milijardu evra u Srbiju

„Ikea“ uskoro dolazi u Srbiju, što će biti velika investicija, više od milijardu evra, najavio ambasador Švedske Krister Asp

Dolazak najpoznatijeg svetskog i evropskog proizvođača nameštaja sve je izvesniji. Ambasador Švedske u Beogradu Krister Asp najavio je da je „Ikea“ na putu da osnuje preduzeće u Srbiji i da će ta kompanija uskoro doći, što će biti velika investicija u Srbiji, od preko milijarde evra, kao i da će uskoro u Srbiju doći i H&M, kompanija koja se bavi proizvodnjom odeće.

Asp je dodao i da Švedska snažno podržava Srbiju da postane članica Evropske unije. Podsetimo, bilo je dosta najava da će „Ikea“ otvoriti fabriku u Srbiji. Jedna od najsvežijih bila je najava prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića, koji je rekao da je posle dužeg vremena rešeno pitanje poslovanja „Ikee“ u Srbiji, tako da se „može očekivati da ta kompanija počne da radi u Srbiji u aprilu 2014. godine“. A, ukoliko Srbija u junu dobije datum za početak pregovora, biće još velikih stranih investicija, rekao je tada Vučić.

Pošaljite/sačuvajte link ka ovom tekstu:

Ostavi komentar